Різдвяний музичний фільм «Колядки на Кудрявці»

08 Січня 2023, 17:58
Фрагмент з фільму «Колядки на Кудрявці» 1708
Фрагмент з фільму «Колядки на Кудрявці»

В Україні презентували різдвяний музичний фільм «Колядки на Кудрявці», в якому звучать вісім автентичних колядок, зібрані в спеціальних пошукових експедиціях.

Фільм вийшов на платформі Megogo та на ютуб-каналі Megogo Live.

Колядки знайшли нове дихання в поєднанні з електронним саундом Ярослава Маяка та вперше пролунали на широку аудиторію голосами відомих українських артистів: Wellboy, Dantes, Jamala та інших.

Знімання фільму проходило на київському просторі Кудрявка. Століття тому саме тут шанували українське Різдво. Але протягом десятиліть окупації Радянським Союзом всі українські традиції зникали з міст, а продовжували існувати лише у віддалених районах та селах. Тому саме простір Кудрявки повертає українцям забуті колядки у новому звучанні. 

«Наша культура важлива, особливо під час чергової спроби знищення української нації все тими ж загарбниками. І справжня українська культура сьогодні переосмислюється візуально і музично. Культура розвивається тільки тоді, коли постійно переосмислюється в актуальних формах і актуальних сенсах», – зазначила СЕО Кудрявки Ольга Пилипенко в коментарі для Еспресо.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024