Розмова з Анатолієм Степаненком в Музеї Корсаків

31 Грудня 2022, 12:00
Розмова в Музеї Корсаків ВІДЕО 10121
Розмова в Музеї Корсаків

Анатоль Степаненко – український живописець, графік, перформер, кінорежисер та медіа-художник. Яскравий представник «Нової хвилі» сучасного українського мистецтва. 

Народився у 1948 році в Ірпені. Вижив в окупації міста російськими військами у 2022 році. 

Освіта: закінчив Київський художньо-промисловий технікум, Львівський інститут декоративно-прикладного мистецтва, Вищі режисерські та сценарні курси у Москві (майстерня Андрія Тарковського). 

У 1993 – 1998 роках працював у Швейцарії. Автор і куратор знакових мистецьких заходів, режисер двох фільмів кіностудії імені Олександра Довженка. Учасник експозиції банерів на Венеційській бієнале, а також мистецьких проєктів в Лодзі, трієнале графіки у Японії, виставок мініатюр і малих форм живопису у Норвегії, виставки незалежних українських митців у Нью-Йорку. Роботи Анатоля Степаненка зберігаються у  Національному художньому музеї України, музеях і приватних колекціях багатьох країн світу. 

***

«Розмова в Музеї Корсаків» — це серія пізнавальних відеоінтерв'ю зі сучасними українськими митцями або їхніми представниками. Так редакція Район.Культура популяризує культурну спадщину та зберігає національну пам’ять українського народу. 

Авторка та ведуча – культурологиня Світлана Федонюк.

Щоб не пропускати випусків програми Розмова в Музеї Корсаків запрошуємо підписатися на ютуб-канал Район.Культура.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром