Розмова з Костем Борисюком в Музеї Корсаків. ЧАСТИНА 2

08 Грудня 2022, 12:00
Розмова в Музеї Корсаків 9319
Розмова в Музеї Корсаків

В гостях у ведучої програми «Розмова в музеї Корсаків», культурологині Світлани Федонюк – відомий український художник, волинянин Кость Борисюк

Митець народився 13 листопада 1949 року в селі Городище, неподалік Луцька. Художню освіту отримав у Львівському училищі прикладного і декоративного мистецтва імені І.Труша (1972 р.). Вчителі з фаху – П.Маркович, Б.Романець. Член НСХУ (з 2010 року). Протягом 1993-1994 рр. та 1995-1996 рр., на запрошення друзів-архітекторів, здійснив творчі поїздки у Шотландію. У цей період провів кілька персональних виставок у Великобританії. Створив скульптуру та вітражі для церкви Bieldside, Абердин. 

Борисюк бере участь у всеукраїнських та міжнародних виставках. Працює в жанрах живопису, скульптури, інсталяції. Під впливом онука-студента почав освоювати відеоарт. Роботи митця знаходяться у колекціях Волинського художнього музею, Музею Лесі Українки міста Луцька, в Інституті україністики при Гарвардському університеті, «Deutsche Bank» та в приватних збірках України, Німеччини, Великобританії, Шотландії, Норвегії, Латвії, Канади, США. 

Кость Борисюк живе у Луцьку, тісно співпрацює з Музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків. Особливий розголос серед колег, знавців мистецтва і глядачів спричинили персональні виставки Ritual dancing – Ритуальні танці, перша з яких відбулась у Луцьку у 2013 році. 

Хто такі сучасні «совки» і чим вони подібні на «хлопців у шкірянках»? Чому знущатись над мистецтвом – гріх? Де саме батьківщина Костя Борисюка і що він за неї ладен вдіяти окупантам? Чому ритуальні танці такі важливі для нації? Чи випромінюють жінки колір? Про це він розповів Світлані Федонюк у надвечірній розмові в локаціях Музею Корсаків, котра втілилась у два повнометражні відеоінтерв’ю. 

Читайте також: Розмова з Костем Борисюком в Музеї Корсаків. ЧАСТИНА 1

Елементи одягу ведучої (кардиган) – авторська робота майстрині Світлани Літвинчук з міста Володимира.

***

«Розмова в Музеї Корсаків» — це серія пізнавальних відеоінтерв'ю зі сучасними українськими митцями або їхніми представниками. Так редакція Район.Культура популяризує культурну спадщину та зберігає національну пам’ять українського народу. 

Авторка та ведуча – культурологиня Світлана Федонюк.

Щоб не пропускати випусків програми Розмова в Музеї Корсаків запрошуємо підписатися на ютуб-канал Район.Культура.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024