«Горить моє серце» – пісня до дня пам'яті Лесі Українки

01 Серпня 2022, 18:20
Скріншот із відео / Відеозапис Іван Воробей 4490
Скріншот із відео / Відеозапис Іван Воробей

Тріо бандуристок «Дивоструни» у складі Алли КлімукКатерини Ковальчук та Жанни Гапанюк Волинського національного університету імені Лесі Українки записало музичне відео до дня пам'яті Лесі Українки — «Горить моє серце».

Відеопрем'єру опублікували 1 серпня на фейсбук-сторінці колективу. Про це журналістів Район.Культура повідомила їхня керівниця — Мирослава Сточанська, доцентка кафедри музично-практичної та виконавської підготовки ВНУ імені Лесі Українки.

За словами Мирослави Сточанської, музичні твори на вірші Лесі Українки займають особливе місце у їхній творчості. Колектив впродовж свого існування (з 1999 року) має у своєму репертуарі понад десяток різноманітних композицій Лесиних творів українських, волинських авторів в оригінальній інтерпретації, у власному перекладанні, чи аранжуванні.

Серед них одна з улюблених — «Горить моє серце» — вірш Лесі Українки, музика волинського композитора Мирослава Стефанишина, який створив цей піснеспів ще у 1986 році для тріо бандуристок Палацу культури міста Луцька (Ірина Ольшевська, Лідія Войнаровська, Мирослава Сточанська). 

Ідею створення кліпу «Горить моє серце» тріо бандуристок «Дивоструни» виношували давно, розповідає Мирослава Сточанська. Втілення її відбулось на початку року з учасницями колективу. 

За словами колективу, це відео вони хотіли презентувати ще до дня народження письменниці — 25 лютого, але початок повномасштабної війни росії проти України напередодні змінив плани.

Читайте також: «Напровесні» — пісня до Дня народження Лесі Українки

«У День пам’яті Лесі Українки, з величезною шаною та душевним трепетом ми промовляємо це славетне ім’я, натхненно співаємо, присвячуючи поетесі все найкраще. Ми будемо щиро раді, якщо наша мистецька робота сподобається сучасному слухачеві, а Лесине високе і завжди актуальне Слово додасть сили духу сьогодні нашим мужнім Воїнам, зігріє зболені війною душі стражденних й спонукатиме українців на усіх фронтах їх діяльності до Перемоги», — Мирослава Сточанська.

Читайте такожЛуцьке тріо бандуристок «Дивоструни» здобуло Гран-прі на міжнародному конкурсі

Звукозапис: Роман Сорока

Відеозапис Іван Воробей.

Локація: луцький музей «Лесина вітальня» (директор Павло Рудецький).

Довідково: Тріо бандуристок «Дивоструни» — лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів тріо бандуристок факультету культури та мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024