Розмова з Миколою Молчаном в Музеї Корсаків

17 Липня 2022, 15:00
Розмова з Миколою Молчаном в Музеї Корсаків ВІДЕО 7025
Розмова з Миколою Молчаном в Музеї Корсаків

Микола Молчан – український живописець, художник театру, викладач, співпрацює з Музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків. 

Микола Молчан народився у Львові, навчався в Ужгородському училищі прикладного мистецтва імені А. Ерделі, у Львівській національній академії мистецтв (кафедра монументального живопису). 

Микола Молчан здебільшого працює над довготривалими проєктами, що базуються на спостереженні за об’єктом. Значна частина таких робіт – це пошук власної художньої мови. Практикує завершувати цикли скульптурою або паперовою архітектурою. 

Як митці відчувають час і майбутнє, чому художники «то небезпечна штука», коли мистецтво вискочило за межі полотна і що таке «хаотична тінь» – у «Розмові в Музеї Корсаків» між художником Миколою Молчаном і культурологинею Світланою Федонюк.

Нагадаємо, що 3 червня у Луцьку відкрилась виставка «Пошук слів» Романа Мініна та Даніка Манжоса, яка відновила роботу Музею Корсаків. Заклад можна відвідати щодня з 12:00 до 19:00, усі кошти від продажу квитків йдуть на виготовлення турнікетів для ЗСУ.

Читайте також: Творча зустріч із харківським художником Романом Мініним у Музеї Корсаків

***

«Розмова в Музеї Корсаків» — це серія пізнавальних відеоінтерв'ю зі сучасними українськими митцями або їхніми представниками. Так редакція Район.Культура популяризує культурну спадщину та зберігає національну пам’ять українського народу. 

Авторка та ведуча – культурологиня Світлана Федонюк.

Щоб не пропускати випусків програми Розмова в Музеї Корсаків запрошуємо підписатися на ютуб-канал Район.Культура.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024