Голос «Тиші»: хор Оранта в ГаРмИдЕр ангар-stage

10 Січня 2022, 17:06
ТИША 924
ТИША
У мистецькому просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage» показали різдвяну програму «ТИША». 
 
У дивовижній акустиці урбаністичного простору 9 січня прозвучали старовинні колядки та різдвяні композиції в сучасній обробці.
На концерті була присутня й фотокореспондентка Район.Культура.

Піснеспіви вплетені у гармонійне дійство, де і музика, і слова, і енергії голосів та руху створили атмосферу тиші та світла.
 
Авторкою ідеї є Катерина Теліпська. Співтворили: театр «ГаРмИдЕр» (режисерка — Руслана Порицька), поетка Ольга Ольхова, відеохудожник Олександр Загайний. Душею дійства і голосом «ТИШІ» став архієрейський хор «Оранта» (керівник — Василь Мойсіюк).
 
Тлом до музично-театральної постановки постало місто: Луцьк колядує і переливається різдвяними настроями, щедро виповнює сакральну зимову тишу глибокими сенсами — віри, любові, надії та особливої різдвяної радості.

«Надзвичайно трепетно у такий святковий час мати таку непересічну подію. Дуже хочеться, щоб до тих багатьох енергій, які поєдналися у цій різдвяній програмі, додалася енергія ваших сердець, душ і ваше сприйняття та налаштування на одну хвилю.

Сьогоднішня програма називається «Тиша», і дуже хочеться, щоб філософія цього слова вам відгукнулася, щоб найпотужніше дійство творилося сьогодні не на сцені, а у ваших серцях. Хочеться, щоб ви могли пережити те священне, трепетне дійство у свято Різдва», – виступила режисерка Руслана Порицька.

Нагадаємо, ще один показ святкової програми «ТИША» відбудеться 14 січня.
Фото – Даша МИХАЛЮК
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024