На етнофестиваль у Боратині з'їхалася вся громада: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

23 Серпня 2021, 14:22
Фестиваль у Боратині 1286
Фестиваль у Боратині

Стадіон у  Боратині, центрі Боратинської громади, куди входить більше десяти сіл, святкує.

Сюди 22 серпня з'їхалася без перебільшення уся громада. Та й не тільки: не бракує людей і з Луцька, і з довколишніх населених пунктів. 

Більшість люду приїздять вже пообіді: і спека лагідніша, і програма насиченіша. Цього року вже традиційний для громади фестиваль дещо змінили: розбили на локації, додавши гутіркову сцену, дитяче містечко, картинну галерею, мистецький двір, ну і, звісно ж, ярмарок.

На музичній сцені лунають виступи місцевих колективів та окремих артистів, і люди чекають «родзинку» вечора – концерт Руслани Лижичко. 

Стадіон  всипаний фотозонами. Це постаралися місцеві навчальні заклади. Чого тут тільки нема: і величезних віночків з різнотрав'я і свіжих квітів, і маленьких млинків-криничок, і бричок, і хатинок, і возів. До найяскравіших локацій – цілі черги з охочих зробити гарну світлину на пам'ять. 

Купчаться і на фуд-корті. Тут теж можна придбати всяку-всячину: смакують медовими наливками, українською, американською та грузинською випічкою, кавою і коктейлями, солодощами і шашликами. 

На іншому боці стадіону народні умільці торгують своїм різнобарвним крамом: люди зацікавлено роздивляються хенд-мейд віночки, намиста, ляльки-мотанки, дерев'яне начиння, вишиваний одяг. Діти тим часом галасують на атракціонах, випрошують у батьків «отой класний балон з котиком», беруть участь в майстер-класах, ласують солодкою ватою.

Сонце вже давно за обрієм, але народ і не думає розходитися:  тільки но починається дискотека. Отакий він, фестиваль 2021 року: людний, гамірно-нестримний, яскравий і дуже-дуже душевний.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39