Мій тато – диригент хору «Оранта»

11 Грудня 2021, 18:00
Василь Мойсіюк 3495
Василь Мойсіюк
Хоровий спів є частиною мого життя, хоч і не вмію співати. Мій тато Василь Мойсіюк – диригент камерного хору «Оранта». Скажу без зайвої скромності, що це один з найсильніших хорових колективів України, який дивував своєю майстерністю багатьох в Україні та за кордоном. 
 
Звісно, кращим він є і буде завдяки харизмі, професійності і великій працелюбності його керівника – одного з найталановитіших хормейстерів України. Хочу акцентувати, що це той хор і той керівник, які вперше у Луцьку виконали службу Божу українською мовою в Хресто-Воздвиженській церкві. 
Знайти партитури церковних творів українською на той час було неможливо. І саме татові надіслали з Канади видану в 30-х роках літургію Михайла Тележинського, який був регентом цієї ж церкви в 1929.
 
Про таке зазвичай не розповідають, та я розкажу. За добу до завершального третього дня артпроменаду «Так звучить Луцьк», мій тато через проблеми зі здоров'ям втратив свідомість. Дві з половиною години променаду були шалено стресовими, бо це могло б повторитись в будь-яку мить знову.

Ми часто не уявляємо яка велика робота, терпіння, сила духу, сміливість, скільки фізичних сил стоїть за виступом тривалістю в декілька хвилин. А тому надважливо цінувати: ходити на виступи митців, купувати квитки з розумінням, що це колосальна праця, популяризувати місцевих та підтримувати їх.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024